pokemon goBiserica Ortodoxă Rusă a făcut apel la jucatorii POKEMONGO – un joc din ce in ce mai popular în lume, sa respecte intimitatea altor persoane.

“Dezvoltatorii acestui joc i-au acordat în mod deliberat o dimensiune provocatoare, sugerand ca jocul poate acoperi absolut orice teritoriu.

Sper că utilizatorii jocului sa aiba suficient de multa prudența si să respecte proprietatile altora, ale organizatiilor publice și religioase, fara a invada intimitatea altora” – a declarat șeful adjunct al Departamentului Sinodal al relatiilor Bisericii cu Societatea și Mass-Media, Vakhtang Kipshidze, in urma cu o zi.

POKEMON GO – Biserica Ortodoxa le cere jucatorilor sa nu-si piarda mintile.

Potrivit acestuia, nu numai spațiile sacre, ci și cele destinate vieții private, spațiile muzeale, sunt spații în care oamenii încearca sa-si exercite drepturile și interesele lor legitime, “fara a deveni un câmp de luptă pentru participanții acestui joc fără restricții”.

Conform acestuia, punctul de vedere al Bisericii nu tine, practic, de jocul POKEMON GO, ci de modul în care aceasta atrage anumite persoane, “iar dacă este sau nu este vorba despre un joc, inclusiv de un joc pe calculator, amenințarea nu tine decat de apariția dependenței dureroase de acesta”.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii a mai spus că, nu cu foarte mult timp în urmă, Consiliul Interreligios rus a avut o contribuție semnificativă în limitarea unor jocuri de noroc în orașele mari.

“Nu numai Biserica Ortodoxă Rusă, dar și reprezentanți ai altor religii tradiționale, observa în fascinația morbidă a unui joc, cum este pusa in pericol integritatea umană, personalitatea libera a unui om fiind compromisa de caracterul unui joc pe calculator” – a subliniat el.

sursa : www.lonews.ro

This entry was posted on Monday, July 25th, 2016 at 4:44 pm and is filed under Cuvinte duhovnicesti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.