3
May

Onor femeilor mironosiţe de astăzi!

   Posted by: admin   in Cuvinte duhovnicesti

femei-mironosite

  Duminica a treia dupa Sfintele Paşti este închinată de Biserică femeilor mironosiţe care în dimineaţa Sfintei Învieri şi-au biruit frica şi au mers la mormântul Domnului pentru a completa ritualul înhumării.

Nu se aşteptau să găsească uşa mormântului deschisă şi nici că vor fi întâmpinate de un înger.

Dragostea lor faţă de Domnul Hristos a fost răsplătită din destul iar mirurile scumpe pe care le pregătiseră pentru a unge trupul lui Iisus s-au transformat în bucuria darurilor duhovniceşti al întâlnirii cu Iisus cel înviat.

Credincioşia lor a rodit şi a fost răsplătită. Cele dintâi care s-au învrednicit să-l vadă pe Domnul Înviat au fost femeile mironosiţe.

Au cuprins picioarele Domnului şi au plâns de bucurie, iar sufletele lor s-au umplut de pace!

Onor aducem azi tuturor femeilor creştine, mamelor noastre, soţiilor şi fetelor care asemenea femeilor mironosiţe de odinioară poartă în sufletele lor miruri de mare preţ cu care înfumuseţează viaţa noastră.

Duminica de astăzi le este închinată lor şi de aceea le mulţumim pentru darurile duhovniceşti cu care ne bucură mereu şi care dorim să fie sporite neîncetat .

 ” La mulţi ani  şi Hristos a înviat!”

Pr Teofil

This entry was posted on Sunday, May 3rd, 2009 at 1:06 pm and is filed under Cuvinte duhovnicesti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.