sf-nectarie

– 20 ianuarie 2010 –

Preasfintitul mitropolit Benedict al Filadelfiei (Patriarhia Ierusalimului) ne aduce la cunostinta o mare minune contemporana petrecuta in Iordania. Un baietel de trei luni s-a inbolnavit foarte grav, avand gaura in plamani, si a ajuns la terapie intensiva, fiind intubat pentru a primi oxigen. Parintii baietelului erau foarte deznadajduiti cand doctorii i-au anuntat ca fiul lor nu are nici o sansa de scapare.

De indata ce a aflat de tragicul eveniment, Mitroplitul Benedict a dat imediata porunca unui preot, parintele Nectarie, ca impreuna cu alti tineri sa viziteze in fiecare sambata spitalele pentru a da mangaiere bolnavilor. Acestia au mers la fiecare bolnav cu Sfanta Evaghelie, cu o carte cu viata Sfantului Nectarie si cu ulei din candela Sfantului. Potrivit poruncii Mitropolitului Benedict, parintele Nectarie a uns copilasul cu ulei din candela Sfantului Nectarie si – minune !-baietelul de trei luni a doua zi era perfect sanatos, iar parinti lui l-au luat acasa .

Trebuie spus ca parintii baiatului nu erau cunoscuti in Mitropolie ; cu toate acestea, ei i-au telefonat de indata parintelui Nectarie, ca sa-i spuna minunea, si au venit in biserica Sfantului Nectarie de la Mitropolie pentru a se inchina. Cu lacrimi in ochi, i-au multumit Sfantului Nectarie si au declarat ca vor boteza copilul crestin ortodox si ii vor da numele Sfantului Nectarie Facatorul-de- minuni. Mitropolitul Benedict al Filadelfiei a vizitat familia si pe baietel si le-a dat binecuvantarea lui.

Merita mentionat ca Sfantul Nectarie este cinstit in chip anume in Iordania, dupa initiativa  preasfintitului mitropolit de a-l face cunoscut in aceasta tara. S-au mai facut alte sapte minuni, consemnate de cei care au primit harul lui Dumnezeu pentru mijlocirile Sfantului Nectarie. Aceasta intamplare a avut un mare rasunet in lume si da marturie despre adevarul si puterea credintei crestine.

«  Binecuvantarea Domnului peste voi, cu al Sau har si cu a Sa iubire de oameni  totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. »

This entry was posted on Wednesday, February 2nd, 2011 at 6:42 pm and is filed under Cuvinte duhovnicesti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.